Spot het vliegverkeer

Various

Spot het vliegverkeer

screenshot van CasperVoor het spotten van vliegtuigen hoeven we niet langer naar Schiphol, je volgt het luchtverkeer tegenwoordig vanuit je eigen verkeerstoren op de bank. Met CASPER kun je al het vliegverkeer boven Europa online volgen.

Alle vluchten zijn met een vertraging van ongeveer 15 minuten te zien. Wanneer je alles live wilt volgen, kun je hier een abonnement voor afsluiten. CASPER biedt veel mogelijk heden: van je eigen vlucht versnelt afspelen tot het (bijna) live volgen van de vlucht van je vriend of vriendin. Volgens David van de Velde, CFO van Casper BV, werkt het zelfs verslavend: ‘Mensen bleken het vanaf de eerste dag visueel aantrekkelijk te vinden en zitten soms uren of dagen achter elkaar vliegtuigen te bekijken.’

Je kunt niet alleen de vliegtuigen zien, maar er staat ook direct informatie bij over hoogte, snelheid, vliegtuigtype, vluchtnummer, herkomst en bestemming. Zo weet je zeker dat je het goede vliegtuig volgt. En om er bijna een game van te maken: je kan zelfs de kleur van de vliegtuigen veranderen op basis van eigenschappen als vliegmaatschappij of vlieghoogte. Inmiddels is CASPER verbonden met meer dan 20 vliegvelden in Europa, maar de ambitie is om dit verder uit te breiden.