Over Flightbrokers

Op 17 mei 1920 vloog het eerste KLM vliegtuig naar London, vanaf toen was Schiphol een burgerluchthaven. In 2011 vlogen er al 103 verschillende lijndienst-maatschappijen vanaf het vliegveld. Het vliegveld in Amsterdam is de grootste van Nederland, maar ook Eindhoven en Rotterdam zijn populaire luchthavens waar voornamelijk prijsvechters vandaan vliegen.

Dat vliegvakanties in populariteit zijn gestegen is wel te zien aan de cijfers van het CBS: in 2010 zijn deze met 8 procent gestegen ten opzichte van 2002. Het gebruik van het vliegtuig voor korte vakanties, zoals een stedentrip, is net als de lange vakantie toegenomen. Nederlanders die kiezen voor een lange vakantie naar het buitenland kiezen voornamelijk voor een georganiseerde reis, een korte vakantie wordt vaker direct geboekt bij een luchtvaartmaatschappij en hotel.

Meer luchtverkeer betekent ook dat er meer reizigers te maken krijgen met problemen zoals lange vertragingen, annuleringen en zoekgeraakte bagage. De rechten van de reizigers zijn goed geregeld binnen de EU via een Europese vordering. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld recht hebt op een financiƫle vergoeding bij een vertraging vanaf 3 uur.

Flightbrokers.nl geeft de reiziger, of je nu maandelijks vliegt of voor het eerst een vliegtuig in stapt, informatie over veranderende (Europese) regels en veiligheid. Ook zal de voorbereiding van de reis minder stressvol zijn met de handige apps en weetjes op het gebied van vliegvakanties en vliegticket.

interieur A380