Apple Passbook voor je vliegtickets

Various

Apple Passbook voor je vliegtickets

Apple passbok app iconMet de lancering van IOS6 van Apple wordt het kopen van vliegtickets nog makkelijker. Ondanks dat de het printen van e-tickets voor vluchten bijna verleden tijd zijn, maakt de iPhone met Passbook het printen van je ticket ook al overbodig.

Passbook staat automatisch op je iPhone en werkt via barcodes die gescand kunnen worden. De app zorgt er in principe alleen voor dat deze codes geopend en gescand kunnen worden. Het ticket in de extensie .pkpass, wordt verspreid via e-mail, een website of via een eigen app van de organisatie.

Op dit moment werken alleen de luchtvaartmaatschappijen Lufthansa, American Airlines en United Airlines met een Passbook app. Naast vliegtickets kun je ook je hotelboekingen, concertkaartjes, kaartje voor sportwedstrijden en kortingscoupons op slaan. Zo kan je iPhone als digitale portemonnee dienen tijdens je reis.

Helaas is Passbook alleen voor de iPhone, andere smartphone gebruikers moeten de e-tickets zolang nog gewoon printen of een vergelijkbare app downloaden.